duminică, 25 octombrie 2015

De ce nu ne mai atinge Cuvântul Domnului?

Dacă suntem sincere cu noi însene, trebuie să recunoaştem că am ajuns insensibile la Cuvântul Domnului. El nu mai are puterea să ne schimbe, pentru că se loveşte de un zid mare: insensibilitatea noastră. 

Nu spun că respingem Cuvântul în totalitate. Nu!!! Chiar ne place să-L auzim, suntem de acord cu predicatorul şi recunoaştem că ideile prezentate în predică sunt "interesante", "bine a spus", "are dreptate", "frumoasă predică". Şi... atât! Rămânem la aprecierea intelectuală a celor auzite sau citite. Dar nu ne trece prin cap să aplicăm Cuvântul la situaţia în care suntem. Nu luăm Cuvântul pentru noi. Mesajul se potriveşte întotdeauna altuia, dar nu nouă. 

Cu o asemenea atitudine nu putem avea o viaţă spirituală activă. Vom fi lipsite de pasiune, obişnuite şi mulţumite cu rutina noastră, incapabile să ne corectăm obiceiurile nepotrivite unei creştine. 

Cred că ar ajuta un studiu mai temeinic al Bibliei, cu citirea explicaţiilor şi concordanţelor. Alte cărţi care explică pasaje din Biblie sunt bune de consultat. Şi o seriozitate mai mare legată de Cuvântul Domnului! Vorbim de Cuvântul Dumnezeului Atotputernic, Creatorul cerului şi al pământului. Nu este vorba de o carte oarecare. Să nu uităm asta!

Domnul să ne ajute!

Ramo

2 comentarii:

  1. Ma bucur ca ti-am descoperit blogul. Domnul sa fie cu tine si multumesc Lui ca sunt oameni care gandesc ca si tine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Fii binecuvantata, Symona! Domnul sa fie si cu tine!

    RăspundețiȘtergere