miercuri, 17 decembrie 2014

Te-a cuprins tristeţea în prag de Crăciun? (Psalmul 19)


"7. Legea Domnului este desăvârşită şi înviorează sufletul;mărturia Domnului este adevărată şi dă înţelepciune celui neştiutor.
8. Orânduirile Domnului sunt fără prihană şi înveselesc inima; poruncile Domnului sunt curate şi luminează ochii.
9. Frica de Domnul este curată şi ţine pe vecie; judecăţile Domnului sunt adevărate, toate sunt drepte.
10. Ele sunt mai de preţ decât aurul, decât mult aur curat; sunt mai dulci decât mierea, decât picurul din faguri.
11. Robul Tău primeşte şi el învăţătura de la ele; pentru cine le păzeşte, răsplata este mare." (Ps. 19:7-11)

Imediat ce prin magazine apar brazii de Crăciun şi colindele încep să se audă, unele dintre noi se îngrijorează gândindu-se la toată munca, banii cheltuiţi şi oamenii cu care trebuie să se întâlnească de sărbători.
Chiar şi oamenii, care de obicei sunt veseli, pot simţi cum se instalează o stare de melancolie atunci când se apropie sărbătorile. Tristeţea de Crăciun apare din cauza aşteptărilor neîmplinite, a relaţiilor stricate, a numeroaselor sarcini care trebuie îndeplinite şi a oboselii.   
Vânzările cresc mai mult ca niciodată. Vânzătorii le spun femeilor că ele merită să primească bijuterii. Tot ei le spun tinerilor că ei merită să poarte anumite haine de firmă şi fac jucăriile să arate extraordinar în reclame, dar după 20 de minute de luptă pentru a scoate jucăria din ambalaj, copiii le aruncă deoparte şi se întorc tot la obişnuitele lor creioane de colorat. S-ar putea ca bijuteriile să nu fie primite niciodată şi în cutia de cadou să fie haina de firma greşită... şi atunci?
Unele dintre noi începem bine. Suntem entuziasmate de zilele frumoase de sărbătoare care ne stau înainte şi ne oferim voluntare la biserică, ne propunem să facem 10 feluri de prăjituri, împachetăm cadourile cât putem de frumos şi ne decorăm casele. Dar în 26 Decembrie suntem deja extenuate.
Crăciunul este o perioadă dificilă din an pentru multe dintre noi, care au un scaun gol la masă din cauza pierderii unei persoane dragi.
Pentru altele - scaunul acela e ocupat de cineva despre care ţi-ai fi dorit - să nu fie acolo. Şi totuşi, pentru unele este un timp al singurătăţii sau al reflecţiei la anul care a trecut, iar aceasta poate fi copleşitor.
Ore întregi petrecute pentru a face Crăciunul o sărbătoare de vis pot fi anulate în doar câteva secunde de vorba negândită a unei persoane dragi sau a unei mâncări nereuşite. 
Sentimentele nu sunt de încredere. Ele pot urca sau coborî ca un roller coaster. Viaţa este o serie de văi şi munţi - ele se schimbă de la o perioadă la alta. 
Dar un singur lucru rămâne neschimbat - Cuvântul lui Dumnezeu.
Aşa după cum vedem în Psalmul 19 - Cuvântul Domnului este sigur şi ne restaurează sufletul. Şi în timpul acestei perioade pline de atât de multe emoţii, trebuie să ne uităm la Isus şi la Cuvântul Său pentru a avea un fundament puternic.
Isaia 9:6 spune: 
"Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: "Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii."
Bebeluşul Isus în iesle nu este o poveste duioasă pentru copiii noştri. El este o fortăreaţă puternică pentru mine şi pentru tine!
Acest copil născut în Betleem - Salvatorul lumii - este AL NOSTRU!
El întrece orice aşteptări! El Îşi împlineşte toate promisiunile! El este motivul tuturor listelor noastre de sarcini de făcut, al decoraţiilor, al prăjiturilor şi cumpărăturilor! El este motivul bucuriei noastre.  
Dar când El se pierde în amestecul acesta, atunci apare tristeţea.
Te simţi tristă în prag de Crăciun?  
Trebuie să ne facem timp să bem din apa vie - din apa vie a lui Dumnezeu - şi să fim femei care trăiesc frumos în timp ce sărbătoresc naşterea lui Isus. 
Domnul cunoaşte nevoia noastră de a fi restaurate în fiecare zi.
Ai nevoie de înviorare? Citeşte Cuvântul Domnului! (vers. 7)
Ai nevoie de înţelepciune? Citeşte Cuvântul Domnului! (vers. 7)
Ai nevoie de bucurie? Citeşte Cuvântul Domnului! (vers. 8)
Ai nevoie de lumină? Citeşte Cuvântul Domnului! (vers. 8)
Cuvântul Domnului este mai dulce decât mierea. Prietenele mele, asta înseamnă că este chiar DULCE!
Cuvântul Domnului este mai de dorit decât aurul, decât mult aur curat.
John Piper scrie:
"Dacă trebuie să alegi între Cuvântul lui Dumnezeu şi AUR, alege Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă trebuie să alegi între Cuvântul lui Dumnezeu şi MULT AUR, alege Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă trebuie să alegi între Cuvântul lui Dumnezeu şi MULT AUR CURAT, alege Cuvântul lui Dumnezeu. Motivul este simplu. Beneficiile cunoaşterii şi împlinirii Cuvântului lui Dumnezeu sunt mai mari decât orice ar putea cumpăra banii."
Lasă ca tristeţea din pragul Crăciunului să te atragă spre Dumnezeu şi Cuvântul Lui. Cazi în genunchi şi adoră-L pe El.
"Dacă ajungi să ai o relaţie mai bună cu Domnul după ce sărbătorile se încheie, înseamnă că ai avut nişte sărbători reuşite." Penny Thrasher, Putting God Back in the Holidays.
Umblaţi cu Regele,
Courtney

Acum e rândul tău:
Te lupţi cu tristeţea din pragul Crăciunului?
Cum lupţi împotriva ei?
La ce versete din Biblie te îndrepţi?

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu