luni, 25 aprilie 2016

Ce semnifică ramurile de finic?

La intrarea în Ierusalim, Hristos a fost întâmpinat de mulţime de bărbaţi, femei şi copii, care purtau în mâini ramuri verzi de finic şi îşi manifestau bucuria, strigând: „Osana! Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului, Împăratul lui Israel!“

Din timpuri străvechi, ramurile de finic erau considerate simbol al biruinţei. Romanii, de pildă, obişnuiau să-şi întâmpine câştigătorii la întreceri sau biruitorii în războaie cu ramuri de finic.


La intrarea în Ierusalim acestea capătă o semnificaţie mult mai bogată: arată mai dinainte biruinţa lui Hristos asupra morţii. Cu acelaşi înţeles sunt menţionate în cartea Apocalipsei: „După acestea, m-am uitat şi iată mulţime multă, pe care nimeni nu putea s-o numere, din tot neamul şi seminţiile şi popoarele şi limbile, stând înaintea tronului şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în veşminte albe şi având în mână ramuri de finic“ (Apoc. 7:9).

Ramo

4 comentarii:

  1. Si eu care aveam impresia ca sunt frunzele de dafin/laur. Apoi am vazut imagini si sunt lunguiete ca de lance... palmier/curmal.
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Finic

    RăspundețiȘtergere
  2. Isus a biruit moartea, prin El suntem și noi biruitori.

    RăspundețiȘtergere