marți, 31 ianuarie 2017

Sa ne pastram mintea clara!

"Dar tu fii treaz in toate lucrurile" (2 Tim. 5)
Am remarcat acest verset, am meditat la el si as vrea sa impartasesc cu voi concluziile pe care le-am tras.
Cred ca Dumnezeu ne spune sa fim in alerta, sa veghem, sa nu dormim, ci sa fim intr-o stare de constienta maxima. Sa ne dam seama de inselatoriile diavolului care vin prin tot felul de oameni si sa nu cadem in cursa lor. Daca suntem treze, nu avem cum sa cadem in capcana, pt ca o vedem clar si astfel ne putem feri de ea. Pericolul invataturilor false este ff mare, mai ales in aceasta perioada in care avem acces liber la informatii, la predici de tot felul pe youtube, bloguri.
Cum sa fim treze? Pastrandu-ne mintea netulburata, curata, hranita cu mancare sanatoasa. Si o asemenea minte nu o dobandim daca stam mult timp pe retelele de socializare sau la TV. Nu ati observat ca, daca stati mult pe internet si va uitati la lucruri bune, dar care nu va zidesc spiritual, dupa aceea nu mai aveti niciun chef de rugaciune sau de citire a Cuvantului? Nu observati ca va uitati problemele pt cateva momente si apoi mergeti la culcare tot cu povara voastra, in loc sa veniti cu ele la Dumnezeu si sa primiti pace si odihna? Ne sunt aduse in fatza ochilor imagini frumoase, dar care ne distrag atentia de la lucrurile importante care au nevoie de rezolvare. Pt noi, ca si femei crestine, aceste lucruri includ starea noastra in fatza lui Dumnezeu, care nu mai apuca sa fie indreptata, deoarece stam prea putin inaintea lui Dumnezeu. Pentru ca ne este furata nu numai atentia, ci si timpul. Iar timpul este viata noastra.
Mai mult, atatea cereri ar putea fi aduse la tronul lui Dumnezeu! Dar ajungem sa uitam de ele, mintea parca ne doarme, cand ar trebui sa fie treaza si sa stie punctual ce anume sa aduca inaintea lui Dumnezeu. Va spun eu, mintea ne amorteste daca o folosim cu lucruri usoare. Dorinta lui Dumnezeu nu este de a uita de problemele noastre stand in fatza unui ecran, ci de a le constientiza pe toate si de a le aduce cu credinta inaintea Lui, fiind sigure de rezolvare.
Dragele mele, va rog sa aveti grija la cat timp stati in fatza ecranului! Aveti grija cu ce va hraniti mintea! Faceti distinctie intre lucrurile care merita atentia voastra si cele care nu o merita! Controlati bine timpul cat sta ecranul deschis! Dumnezeu are nevoie de noi sa avem mintea clara si sanatoasa, pt a actiona cu intelepciune in casele noastre, la scoala sau la serviciu. De aceea, controlati bine ce va apare in fatza ochilor!
Cu drag,
Ramona

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu